In tegenstelling tot Anthony Joshua gelooft Mike Tyson niet dat hij in staat zou zijn geweest om Muhammad Ali te verslaan.

Tyson versloeg Ali onlangs op punten in een online Fantasy Tournament van de World Boxing Super Series. Joshua liet kort daarna door JD Sports optekenen dat hij gelooft dat Tyson ook in het echte leven van Ali gewonnen zou hebben.

Tyson deelt de mening van de Britse wereldkampioen in het zwaargewicht niet. “In een echt gevecht zou ik nooit van Ali gewonnen hebben. Ali is de beste aller tijden,” aldus The Baddest Man on the Planet. “Hij heeft op alles een antwoord. Niemand wint van Ali.”

Muhammad Ali Jr., de zoon van de in 2016 overleden bokslegende, sluit zich volledig bij Tyson aan. “Mijn vader zou hem een pak rammel gegeven hebben,” zei Ali Jr. tegen The Sun. “Tyson is geen puntenbokser. Hij zou het nooit 15 rondes uitgehouden hebben. Hij is geen bokser. Hij is een straatvechter, een knock-out artist.”

Tyson (53) werd in 1986 op 20-jarige leeftijd de jongste wereldkampioen in het zwaargewicht ooit. Hij deed dit door in Las Vegas Trevor Berbick in de tweede ronde op knock-out te verslaan.