Gegard Mousasi is ondanks de coronacrisis bereid om de kooi in te stappen. Hij liet dat onlangs door ESPN optekenen.

De mixed martial artist uit Leiden zou op 9 mei tijdens Bellator 242 in actie komen tegen Douglas Lima. De organisatie moest dat evenement noodgedwongen uitstellen door de strikte richtlijnen die zijn opgesteld om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Mousasi (34) zegt dat hij, ondanks de risico’s dat het met zich meebrengt, bereid is om ten tijde van de coronapandemie in actie te komen als zijn werkgever dat aan hem vraagt. “Alle vechters zouden dat doen. Niemand zegt nee,” aldus Mousasi. “Natuurlijk zou ik vechten als ik de mogelijkheid krijg.”

“Ik denk niet dat een organisatie de veiligheid van de vechters kan garanderen. Laten we zeggen dat de commentator of de cameraman ziek is, of één van de vechters. Dan heeft iedereen het virus te pakken. Ik zie niet in hoe je veiligheid gegarandeerd kan worden.”

“Het is wel je werk. Het is hetzelfde dat je aan een verpleegster vraagt of ze naar het ziekenhuis komt om te werken. We zijn nog lang niet van het virus af. Je moet op een bepaald moment toch ergens beginnen. Op dit moment zijn er te veel mensen besmet. Ze proberen het aantal besmettingen omlaag te brengen. Langzaamaan worden dingen weer opgestart. Als er besloten wordt om weer evenementen te organiseren dan doe ik mee.”

Mousasi en Lima zouden op 9 mei in San Jose vechten om de vacante wereldtitel in het middengewicht. De titel was in handen van Rafael Lovato Jr., maar de Amerikaan moest eerder dit jaar wegens medische redenen noodgedwongen een punt achter zijn carrière zetten.