BJJ-legende en voormalig mixed martial artist Roger Gracie is hersteld van het coronavirus. De 38-jarige Braziliaan, die sinds twee weken geen verschijnselen meer vertoont, zegt dat hij een beangstigende periode achter de rug heeft.

“Ik heb het erg zwaar gehad. Ik heb 10 dagen onafgebroken in bed gelegen met 40 graden koorts,” zei Gracie tegen Combate.

“Ik voelde me op een dag kortademig, maar dat heeft gelukkig niet doorgezet. Een dag later werd ik wakker met hartkloppingen en was ik opnieuw kortademig. Er is toen een ambulance gekomen. Ze hebben wat tests in de ambulance afgenomen. De ambulanceverpleger zei dat thuisblijven het beste voor me was. Ik was bang omdat er geen vooruitgang in zat.”

Gracie heeft besloten om zijn ervaringen te delen omdat hij iedereen wil waarschuwen voor de gevaren van het virus.

“Het is goed om te weten dat ik het virus heb gehad. Veel vrienden van me dachten dat ik het virus niet kon krijgen omdat ik jong en gezond ben. Het is belangrijk dat mensen bewust worden van het gevaar. Het virus treft met name de kwetsbare en ouderen, maar daar houdt het niet bij op. Je kunt het niet negeren. Het is geen grap.”