Valentina Shevchenko kon haar geluk niet op toen Dana White aankondigde dat er een Fight Island komt. De UFC-vlieggewichtkampioene hoopt dat White erin slaagt zijn plan te realiseren zodat zij op het eiland kan wonen.

White (50) verwacht over enkele maanden het eerste UFC-evenement op Fight Island te organiseren. Er wordt momenteel gewerkt aan de infrastructuur. De locatie van het eiland is nog niet vrijgegeven. Er gaan geruchten rond dat het eiland ergens aan de kust van Californië ligt.

De president van de UFC gaf tevens aan dat het eiland het voor vechters mogelijk maakt om zich ter plaatse voor te bereiden op hun gevecht. Dat klinkt bij Shevchenko als muziek in de oren.

“Het is een geweldig idee. Ik wilde er direct heen toen ik het nieuws vernam,” zei Shevchenko tegen MMA Fighting. “Ik wil vechten op het eiland, er trainen en als het mogelijk is op het eiland wonen. Ik wil mijn tijd daar doorbrengen.”

Shevchenko verwacht eind augustus weer in actie te kunnen komen. The Bullet is momenteel herstellende van een operatie aan haar been.