Georges St. Pierre staat te boek als één van de meest succesvolle UFC-vechters aller tijden. De Canadees domineerde bijna een decennium de weltergewichtdivisie, maar zegt dat hij nooit een seconde genoten heeft van het vechten.

“Ik ben blij wat het vechten me gegeven heeft: vrijheid, geld en alle andere voordelen dat het met zich meebracht. Echter heb ik nooit van het vechten zelf gehouden,” zei St-Pierre tijdens een interview met ESPN.

“Ik heb in mijn hele carrière nooit een seconde genoten van de tijd die ik in de Octagon doorbracht. Ik vond het alleen leuk om te doen omdat ik er erg goed in was. Het bracht veel stress teweeg.”

Rush stond in november 2017 voor het laatst in de Octagon. In New York legde hij destijds beslag op de middengewichttitel nadat hij Michael Bisping op submission wist te verslaan. Er was vervolgens enige tijd sprake van een gevecht tegen Khabib Nurmagomedov, maar de onderhandelingen liepen op niets uit.

St-Pierre (38) maakte uiteindelijk vorig jaar februari zijn pensioen wereldkundig. Hij sloot zijn carrière af met 26 overwinningen uit 28 wedstrijden.