De UFC-zwaargewichtdivisie kan volgens Jairzinho Rozenstruik wel een boost gebruiken. De Surinamer pleit voor een interim-titel gezien een derde gevecht tussen UFC-kampioen Stipe Miocic en Daniel Cormier voorlopig nog wel even op zich laat wachten.

“De zwaargewichtdivisie een beetje stil komen te liggen door het gevecht tussen Stipe en Cormier en we weten nog niet wanneer de kampioen klaar is om terug te keren,” zei Rozenstruik tegen MMA Junkie.R’ep daarom een interim-titel in het leven. Ik denk dat de zwaargewichtdivisie dat nodig heeft.”

Rozenstruik komt in zijn volgende gevecht, dat hoogstwaarschijnlijk op 9 mei plaatsvindt, in actie tegen de Fransman Francis Ngannou. Hij hoopt dat de UFC de winnaar beloont met de interim-titel.

“Wat is beter dan in een belangrijke wedstrijd vechten voor de titel? Het is al een belangrijke wedstrijd en als je daar de interim-titel aan toevoegt dan wordt het voor ons alleen nog interessanter.”

De 32-jarige Rozenstruik is na tien wedstrijden nog ongeslagen. Hij reeg in december zijn tiende overwinning aaneen door Alistair Overeem te verslaan.