Dana White blijft ondanks de recente tegenslagen volhardend om in crisistijd een evenement te organiseren. Hij zegt dat hij diep in de buidel zal moeten tasten om dat te realiseren.

“Luister, ik laat me door niemand stoppen. Ik heb alles uitgezocht,” aldus White in gesprek met Kevin Harvick van Sirus XM. “Kan het gerealiseerd worden? Absoluut. Er hangt alleen een hoog prijskaartje aan. Het kost veel geld, maar ik ben bereid het geld ervoor uit te geven.”

White moest onlangs op advies van de hoogste bazen van Disney en ESPN een streep door UFC 249 zetten. Het evenement zou op 18 april in een indianenreservaat in Californië plaatsvinden. Gavin Newsom, de gouverneur van Californië, zou een grote bijdrage geleverd hebben aan de afgelasting.

White laat zich ondanks de vele tegenslagen niet uit het veld slaan en blijft erbij dat de UFC de eerste organisatie wordt die een evenement in de coronacrisis houdt.

“Ik ga niet wachten tot iemand me vertelt wat ik wel of niet mag. Ik moet voor mijn werknemers en de vechters zorgen. Daar ligt mijn verantwoordelijkheid. Ik wil niemand ontslaan en ik wil niet dat de vechters een jaar niets kunnen doen en geen geld kunnen verdienen.”

“In plaats van je te verstoppen voor deze situatie, kun je ook kijken hoe je wel kunt functioneren op een veilig manier. Mijn grootste probleem met deze hele situatie is de onjuiste informatie die je voorgeschoteld krijgt. Je leest overal iets anders. Niemand weet wat er werkelijk speelt. Het is een vreemde situatie om mee om te gaan.”

Het eerstvolgende UFC-evenement staat gepland op 9 mei. Het programma telt op dit moment twaalf wedstrijden waarvan drie wereldtitelgevechten. De locatie is nog niet vrijgegeven.