De overwinning van Tyson Fury op Deontay Wilder kwam niet als een verrassing voor Anthony Joshua. De Brit zegt dat het een kwestie van tijd was voordat iemand de zwakke plekken van Wilder zou blootleggen en hem daarop verslaan.

Fury onttroonde Wilder in februari als wereldkampioen bij de World Boxing Council. Hij rekende in de zevende ronde op technisch knock-out af met Wilder. The Gypsy King is na Lennox Lewis en Frank Bruno de derde Brit die de WBC-titel op zijn naam wist te schrijven.

“Ik had op voorhand verwacht dat Tyson Fury hem op deze wijze zou verslaan. Deontay Wilder is een formidabele ex-kampioen en krijgt de gelegenheid om zich te revancheren, maar ik wist dat het voor hem moeilijk zou worden op het hoogste niveau,” zei Joshua tegen Sky Sports.

“Het is iets om de top te bereiken, maar om daar te blijven ook. We hebben het hem in eerdere gevechten al moeilijk zien hebben, maar dan raakt hij je en wint hij. Echter heb ik er altijd in geloofd dat je een oorlog niet met één wapen kan winnen, dat was in het geval van Wilder zijn rechtse. Fury neutraliseerde dat gevaar. Hij heeft Wilder vernietigd en een aantal van zijn zwakke plekken blootgelegd. Tyson Fury heeft het op tactisch gebied uitstekend gedaan en ik kijk uit naar de rematch.”

Het derde gevecht tussen Fury en Wilder staat gepland voor 3 oktober. De locatie is nog niet vrijgegeven.