Mike Tyson kan na twee maanden trainen oud-wereldkampioen Deontay Wilder knock-out slaan. Dat is althans de mening van Jeff Fenech, de voormalig trainer van Iron Mike.

Het is inmiddels 15 jaar geleden sinds Tyson een punt achter zijn imposante loopbaan zette. De 53-jarige bokslegende uit Amerika, die op zijn 20ste wereldkampioen werd, wist in zijn carrière 44 van zijn 56 tegenstanders op knock-out te verslaan. Fenech gelooft dat Tyson na 6 weken trainen in staat is om Wilder binnen een minuut knock-out te slaan.

“De sport is veranderd. Ik garandeer je dat wanneer Mike Tyson zes weken traint, hij Wilder binnen een minuut knock-out slaat,” zei Fenech tegen Sporting News. “Als dit soort gasten knock-out gaan tegen Tyson Fury, die overigens wel een geweldige vechters is maar geen harde stoot in huis heeft, zou Tyson dit soort gasten vermoorden. Het niveau ligt niet zo hoog dezer dagen.”

“Ik geloof dat als Mike begint met trainen hij in staat is om van deze jongens te winnen. Fury beschikt over veel vaardigheden, maar Deontay Wilder heeft op een harde stoot na niets in te brengen. Als je hem raakt is het over. En Mike mist niet.”