Bob Arum heeft opnieuw uitgehaald naar Dana White. De CEO van Top Rank noemde White een ‘cowboy’ en zei dat de UFC-president onverantwoordelijk te werk gaat.

Het zit Arum niet lekker dat White in de coronacrisis evenementen wil organiseren terwijl andere organisaties hun werk tijdelijk hebben stilgelegd uit veiligheidsoverwegingen.

“Dat Dana White een voorstander van president Trump is zegt genoeg,” zei Arum tegen de Pug and Copp Boxing Show. “Er is een kloof hier. Gouverneur Cuomo (New York) en gouverneur Newsom (Californië) weten hoe ze moeten regeren. Zij regeren op een verstandige en stabiele wijze. En dan heb je het beleid dat Donald Trump voert. Hij roept alleen dingen die hem goed uitkomen. Ongeacht of het waar is of niet. Dana White is een cowboy. Hij denkt niet na over de situatie. Het enige waar hij aan denkt is aan het organiseren van evenementen.”

“We weten dat hij van plan was om een evenement te houden in het Tachi Palace, maar dat uiteindelijk geannuleerd werd. Er zou een vechter in actie komen die onlangs positief testte op het coronavirus. Dat is onverantwoordelijk. We kunnen op dit moment geen onverantwoordelijke beslissingen nemen.”

White kondigde onlangs aan dat het eerstvolgende UFC-evenement gepland staat op 9 mei in Florida. De staat Florida kondigde vorige week aan dat het organiseren van vechtsportevenementen achter gesloten deuren van ‘essentieel belang’ is.