Ilima-Lei Macfarlane heeft een aanklacht wegens seksueel misbruik ingediend tegen haar voormalig basketbalcoach Dwayne Yuen, meldt Hawaii News Now. De Hawaiiaanse zegt dat zij en andere studenten uit haar basketbalteam op de Punahou school misbruikt werden door Yuen.

Macfarlane heeft met haar zus en een oud-student een aanklacht ingediend tegen Yuen en de school. Macfarlane verklaarde tegenover de politie dat Yuen studenten dwong om zijn genitaliën te betasten en hen betaalde om seksshows uit te voeren. De voormalig basketbalcoach stuurde ook onzedelijke foto’s naar zijn studenten.

“Ik had als 12-jarige een ongepaste relatie met een volwassen persoon die een belangrijke en invloedrijke positie had. Dat kun je niet als een gezonde relatie omschrijven,” aldus Macfarlane.

Macfarlane beweert dat het misbruik in 2003 van start ging. De regerend Bellator kampioene stapte wegens het misbruik uit het basketbalteam en sloot zich aan bij het worstelteam. Dat leidde uiteindelijk tot een succesvolle carrière in het MMA.

“Ik verloor mijn liefde voor basketbal, dat is bizar eigenlijk. Ik wilde een carrière als basketballer. Ik wilde professioneel basketbal spelen in de WNBA,” legde Macfarlane uit.

Macfarlane gaf aan dat zij en haar zus de school in 2005 om hulp had gevraagd, maar daar geen gehoor aan gegeven werd. De school heeft in een verklaring naar buiten gebracht dat zij de slachtoffers willen bijstaan.