Mike Tyson zegt dat hij werkt aan een terugkeer in de boksring. De Amerikaan wil middels demonstratiewedstrijden geld inzamelen voor het goede doel.

“Ik heb mezelf de afgelopen week uitgeleefd op de pads. Dat viel behoorlijk tegen. Mijn lichaam doet overal zeer,” zei Tyson in gesprek met rapper TI.

“Ik ben van plan om wat demonstratiewedstrijden te boksen. Ik hoop daarmee geld in te zamelen voor het goede doel. Het geld is bedoeld om daklozen en drugsverslaafden zoals ik te helpen.”

Tyson (53) zegt dat zijn training bestaat uit twee uur cardio en krachttraining. Daarna leeft de Baddest Man on the Planet zich 25 a 30 minuten uit op de pads.

WBC

De bokser uit de Verenigde Staten kwam 15 jaar geleden voor het laatst in actie. Hij sloot in 2005 zijn imposante loopbaan als profbokser af met een nederlaag tegen Kevin McBride.

Tyson mag zich tot op de dag van vandaag nog altijd de jongste zwaargewichtkampioen aller tijden noemen. Hij kroonde zich in 1986 tot wereldkampioen bij de boksbond WBC door Trevor Berbick binnen twee rondes knock-out te slaan.