Conor McGregor is er klaar voor om in actie te komen. Dat bevestigde UFC-president Dana White dinsdag aan Jim Rome.

McGregor (31) beleefde op 18 januari in Las Vegas een succesvolle rentree in de Octagon. De Ier was toen binnen 40 seconden klaar met Donald Cerrone. McGregor gaf later aan dat hij van plan is om minstens drie keer in actie te komen dit jaar.

White zei dat McGregor er klaar voor is om in actie te komen, maar door de maatregelen die zijn opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan Ierland niet kan verlaten. White heeft daarom zijn hoop gevestigd op Fight Island, een locatie waar buitenlandse vechters in actie kunnen komen zonder de coronarestricties te overtreden.

“Conor is al enige tijd klaar om te vechten,” aldus White. “Hij verkeert in topvorm. Fight Island is enorm belangrijk om mensen uit het buitenland in actie te laten komen. Het doet enorm veel pijn om Conor te laten vechten zonder de aanwezigheid van fans. Hij brengt normaal gesproken zo’n 20 miljoen dollar aan kaartverkoop in het laatje.”

White heeft nog geen tegenstander op het oog voor The Notorious. Er was eerder deze week sprake van een gevecht tegen BMF-kampioen Jorge Masvidal, maar White druk die geruchten de kop in.

“Er worden verhalen geschreven dat ik zou hebben gezegd dat Conor in actie komt tegen Masvidal. Ik heb dat nooit gezegd. De jongens met wie ik een interview deed, bleven daarop aandringen. Het enige dat ik heb gezegd is dat het een interessant gevecht zou zijn. Alles is mogelijk.”