Mike Tyson heeft een bod van 1 miljoen dollar ontvangen om zijn demonstratiewedstrijd in Australiƫ te houden.

Tyson (53) kondigde eind april aan dat hij hard werkt aan een terugkeer in de boksring. De Amerikaan wil met demonstratiewedstrijden geld inzamelen voor het goede doel.

De bokslegende die bekendstaat als The Baddest Man on the Planet is inmiddels benaderd door bokspromotor Brian Amatruda.

“Het eerste wat ik deed toen ik het nieuws hoorde was contact opnemen met Max Markson. Ik stelde aan hem de vraag om Tyson 1 miljoen dollar te bieden,” zei Amatruda tegen The Mail. “Max heeft hem in 2012 naar AustraliĆ« gehaald. Hij kan goed met hem en zijn vrouw opschieten, maar het meest belangrijke is dat hij voor een visum kan zorgen.”

Amatruda noemde bekende sporters uit het Australian Football en rugby als Barry Hall, Paul Gallen en Sonny Bill Williams als mogelijke tegenstanders voor Tyson. “Hij mag dan 53 jaar oud zijn, maar hij is nog steeds een grote naam en gasten als Hall, Gallen en Sonny Bill stappen maar al te graag met hem de ring in.”

Amatruda heeft als locaties de Melbourne Arena en Princes Park op het oog waar respectievelijk 10.000 en 30.000 toeschouwers het ‘gevecht’ bij kunnen wonen.