Stipe Miocic heeft woensdag bevestigd dat de onderhandelingen voor een derde gevecht tegen Daniel Cormier zijn begonnen.

Miocic (37) is werkzaam bij het Valley View Fire Department in Cleveland en heeft zijn handen vol door de uitbraak van het coronavirus. De meest succesvolle zwaargewichtkampioen uit de geschiedenis van de UFC is om die reden niet tot nauwelijks bezig met zijn rentree in de Octagon.

Miocic zei onlangs in een interview met ESPN dat hij mogelijk pas in de herfst tegen DC in actie kan komen, maar dat alles afhangt van het coronavirus.

Deze uitspraak van Miocic lijkt niet in goede aarde te zijn gevallen bij UFC-president Dana White. Hoewel White meermaals publiekelijk heeft aangegeven dat hij niemand wil verplichten om ten tijde van de coronacrisis te vechten, lijkt deze regel niet te gelden voor Miocic. White gaf eerder deze week in een interview met Barstool Sports aan dat het mogelijk is dat hij de zwaargewichttitel vacant stelt indien Miocic zijn rentree blijft uitstellen.

Miocic heeft op social media van zich laten horen en bevestigd dat zijn management werkt aan een derde gevecht tegen Cormier.

“Ik wil tegen DC vechten. Dat zal ook gebeuren,” aldus Miocic. “Mijn management heeft de UFC een aantal data voorgelegd. Op dit moment volg ik het advies op van gouverneur Governor DeWine en werk ik als first responder. Ik heb nou eenmaal geen controle over de pandemie.”

“Ik ben nog nooit iemand uit de weg gegaan. Ik heb nog nooit een gevecht geweigerd en dat zal ook nooit gebeuren.”