Henry Cejudo (33) heeft zijn eerste titelverdeding als bantamgewichtkampioen met verve doorstaan. In Jacksonville versloeg hij MMA-legende Dominick Cruz.

Cejudo (16-2) rekende in de VyStar Veterans Memorial Arena in de slotseconden van de tweede ronde af met Cruz (22-3). Hij werkte de oud-bantamgewichtkampioen met een kniestoot tegen het canvas en liet vervolgens een barrage aan stoten los. De scheidsrechter beëindigde het gevecht, dit tot groot ongenoegen van Cruz die meteen protesteerde.

Na de bekendmaking van de uitslag kondigde Cejudo aan dat hij een punt achter zijn loopbaan zet. “Ik ben trots op mijn carrière. Ik heb genoeg gedaan in de sport,” aldus Cejudo.

“Ik wil stoppen en van het leven genieten. Ik ben nu 33 jaar. Ik heb een vriendin, die nu thuis kijkt. Ik heb vanaf mijn elfde alles opgeofferd voor dit moment. Ik ga met pensioen. Uncle Dana, bedankt.”

Cejudo veroverde in zijn UFC-carrière wereldtitels in het vlieg- en bantamgewicht. Hij won als worstelaar in 2008 goud op de Olympische Spelen van Peking.