Georges St-Pierre (38) wordt later dit jaar opgenomen in de UFC Hall of Fame. De Canadese MMA-legende zal toetreden tot de Modern Wing.

“Het is een enorme eer om toe te mogen treden tot de UFC Hall of Fame,” zei St-Pierre. “Ik wil Lorenzo en Frank Fertitta bedanken, Dana White en het UFC-team, mijn familie, coaches en teamgenoten, mijn sponsoren en natuurlijk al mijn tegenstanders en de UFC-fans. Het was een geweldige reis die zonder jullie niet mogelijk was geweest.”

St-Pierre is tot op de dag van vandaag de meest succesvolle weltergewichtkampioen uit de geschiedenis van de UFC. Hij won de titel op 18 november voor het eerst, maar raakte hem vijf maanden later kwijt aan Matt Serra. In 2008 heroverde hij de titel en wist deze naderhand negen keer succesvol te verdedigen.

St-Pierre zette in november 2013 een punt achter zijn loopbaan, om vier jaar later nog één keer in actie te komen. In New York stootte hij op 4 november 2017 de Brit Michael Bisping van zijn troon als middengewichtkampioen.

De mixed martial artist uit Montreal leed in zijn (UFC)carrière slechts twee nederlagen, namelijk tegen Matt Serra en Matt Hughes. St-Pierre wist later in zijn carrière van beide heren te winnen.