Francis Ngannou kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn gevecht tegen Jairzinho Rozenstruik. Dit zei de Fransman tegen ESPN.

De 33-jarige Ngannou (33) maakte zaterdag in Jacksonville op imposante wijze een einde aan de opmars van Rozenstruik. De Fransman sloeg de op dat moment ongeslagen Rozenstruik binnen 20 seconden zwaar knock-out, maar echt genieten van de overwinning lukte de UFC-vechter niet. Ngannou zei dat hij graag meer had willen laten zien.

“Het was een beetje frustrerend om niet langer te mogen vechten. Het belangrijkste is natuurlijk dat je het gevecht wint,” aldus Ngannou. “Het is niet dat ik op een verkeerde manier gewonnen heb. Het gevecht verliep eerlijk en sportief en het was een goede knock-out. Ik heb daar vrede mee, maar desondanks voel ik me gefrustreerd. Ik heb veel tijd gestopt in mijn ‘ground game’. Misschien de volgende keer dan.”

Ngannou boekte in Jacksonville zijn vierde voortijdige overwinning op rij. Een saillant detail is dat hij slechts 2 minuten en 42 seconden nodig had om zijn laatste vier wedstrijden te winnen. De mixed martial artist die bekendstaat als The Predator verzekerde zich met zijn overwinning van een gevecht om de wereldtitel in het zwaargewicht.