Het ontbrak Tony Ferguson zaterdag aan scherpte tijdens zijn gevecht tegen Justin Gaethje. Dat zei Rashad Holloway, de bokscoach van Ferguson tegen Helen Yee.

Gaethje bezorgde Ferguson zaterdag in Jacksonville zijn eerste nederlaag sinds 2012. Ferguson kwam er gedurende vijf rondes nauwelijks aan te pas en werd in de slotfase van de wedstrijd op technisch knock-out verslagen.

Holloway vond zijn pupil bij vlagen niet scherp, maar prees Gaethje voor zijn sterke optreden. “Tony was niet even scherp als altijd, maar Tony was wel actief. Hij stond geen moment stil. Justin Gaethje vocht een zeer goede wedstrijd,” zei Holloway. “Hij maakte uitstekend gebruik van een aantal fouten die Tony maakte. Tony kwam er soms niet mede niet aan te pas door het sterke optreden van Justin Gaethje.”

“We hadden Tony graag in een grondgevecht met Gaethje gezien, maar Gaethje maakt dit dan ook knap lastig. Als je naar Gaethjes gevechten kijkt dan zie je dat hij zich door niemand tegen de grond laat werken. Hij doet dat uitstekend.”

Ferguson leed zijn eerste nederlaag in dertien wedstrijden. Hij hield aan het gevecht een gebroken oogkas over, maar maakt het naar eigen zeggen goed.

De overwinning leverde Gaethje de interim-titel alsmede een gevecht tegen lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov op.