Mike Tyson heeft Francis Ngannou geadviseerd om zichzelf in nieuwe gevechten te praten door middel van trash talk. De twee spraken elkaar in een recente aflevering van de podcast Hotboxin’ with Mike Tyson.

Ngannou stelde vorige week in Jacksonville een gevecht om de wereldtitel in het zwaargewicht veilig. De 33-jarige Fransman weet echter dat het nog lang kan duren voordat hij daadwerkelijk om de titel mag vechten.

Stipe Miocic, de regerend UFC-kampioen in de koningsklasse, zal eerst uitkomen tegen Daniel Cormier, maar het is nog niet bekend wanneer dat gevecht zal plaatsvinden.

Tyson is van mening dat Ngannou in het openbaar zelf gevechten moet afdwingen. “Je moet van je laten horen. Je moet zelf zorgen voor nieuwe uitdagingen,” aldus Tyson.

“Laat je horen. Zorg dat je op televisie komt en zeg: ‘waarom vecht ik niet? Iedereen in de UFC is bang voor me. Toon enige trots voor je familie. Je moeder, je vader, je zus en je kinderen weten nu dat je een lafaard bent. Verdedig de naam van je familie jij angsthaas’.”

Tyson gaf Ngannou tot slot als tip mee dat hij ervoor moet zorgen dat hij bij zijn collega’s in het hoofd komt.

Ngannou boekte vorige week zaterdag zijn vierde voortijdige overwinning op rij door Jairzinho Rozenstruik binnen 20 seconden knock-out te slaan. Een saillant detail is dat hij slechts 2 minuten en 42 seconden nodig had om zijn laatste vier tegenstanders te verslaan