Alistair Overeem heeft zichzelf een mooi verjaardagscadeau gegeven. De Nederlander versloeg in de nacht van zaterdag op zondag in Jacksonville Walt Harris op technisch knock-out.

Overeem, die vandaag 40 kaarsjes mag uitblazen, begon allesbehalve voortvarend aan de wedstrijd. Harris (36) sloeg The Reem al vrij vroeg in de wedstrijd tegen het canvas en gooide vervolgens alles in de strijd om een voortijdige overwinning te forceren.

Overeem weet echter op miraculeuze wijze te ontsnappen en de rollen om te draaien. Hij scoort een takedown en weet de rest van de ronde Harris van bovenaf te bestoken met korte, maar harde slagen.

In tegenstelling tot de eerste ronde heeft Overeem in de tweede ronde als eerste succes. Hij brengt Harris aan het wankelen met een hoge trap en slaat hem vervolgens tegen het canvas. Harris krijgt nog enkele stoten voor zijn kiezen voordat scheidsrechter Dan Miragliotta besluit in te grijpen.

Mijlpaal

Overeem (46-18-1) behaalde zijn derde overwinning uit zijn laatste vier wedstrijden. De legendarische mixed martial artist heeft nu wedstrijden in vier decennia gewonnen, een mijlpaal die tot dusver alleen Aleksei Oleinik wist te bereiken.

De MMA-vechter uit Amersfoort zegt dat hij zich opnieuw in de titelrace wil mengen.

Harris kwam voor het eerst in actie sinds zijn stiefdochter werd ontvoerd en vermoord in november. Hij hield een emotionele toespraak. “Ik wil de UFC bedanken. De organisatie heeft zoveel voor ons betekend. Mijn vrouw en familie zijn hen enorm dankbaar. Ik ben jullie zo dankbaar.”