Evander Holyfield (57) zegt dat zijn management heeft gesproken met het management van Mike Tyson (53). De bokslegendes kondigden onlangs allebei aan dat ze zich voorbereiden op een rentree in de boksring.

“Onze teams hebben met elkaar gesproken, maar er is tot dusver niets uitgekomen,” zei Holyfield tijdens een recente aflevering van de 3 Point Conversation podcast. “Mocht het op niets uitlopen dan is dat geen probleem.”

Tyson (53) maakte eind april bekend dat hij een aantal demonstratiewedstrijden wil draaien om geld in te zamelen voor het goede doel. De jongste zwaargewichtkampioen aller tijden zegt dat hij terug van weggeweest is.

Evenals Tyson wil ook Holyfield geld ophalen voor het goede doel. De opbrengsten komen geheel ten goede aan de Holyfield Foundation.

Bite Fight

Holyfield versloeg Tyson in 1996 en 1997. In de eerste ontmoeting rekende hij in de elfde ronde door middel van technisch knock-out af met Iron Mike. Het tweede gevecht ging de geschiedenisboeken in als één van de meest opmerkelijke bokswedstrijden aller tijden nadat Tyson in de derde ronde een stukje uit het oor van Holyfield beet en gediskwalificeerd werd. Het gevecht kreeg de naam The Bite Fight.