Alistair Overeem zegt dat het einde van zijn loopbaan als professioneel mixed martial artist in zicht is. “Ik zie het einde van mijn carrière naderen,” zei Overeem tegen ESPN.

De 40-jarige UFC-vechter boekte zaterdag in Jacksonville zijn 46ste overwinning door Walt Harris op technisch knock-out te kloppen. The Reem bereikte met zijn overwinning een mijlpaal door in vier decennia (’90, ’00, ’10 en ’20) een overwinning te behalen. Hij zegt dat hij nog één doel voor ogen heeft en dat is de UFC-titel.

De meervoudig wereldkampioen heeft nog vier wedstrijden op zijn UFC-contract staan en zegt dat hij na die vier wedstrijden een punt achter zijn loopbaan zet. “In 1997 vond mijn eerste wedstrijd plaats en ik heb sindsdien nooit een pauze ingelast en ik ben nooit gestopt met trainen,” zei Overeem. “Ik train inmiddels 27 jaar en draai al 23 jaar wedstrijden. Wanneer ik mijn contract vervuld heb dan is het een mooi moment om na 25 jaar vechten te stoppen.”

Indien Overeem na vier wedstrijden besluit te stoppen dan heeft hij in totaliteit 96 wedstrijden in twee disciplines afgewerkt, namelijk in het MMA en kickboksen. Hoewel Overeem het een aantrekkelijk idee vindt om na 100 wedstrijden te stoppen, acht hij die kans zeer klein. “Ik kan vervolgens nog vier keer in actie komen om de 100 te bereiken, maar ik denk niet dat dat realistisch is. Ik denk dat het na 25 jaar welletjes is geweest.”