Ignacio Beristain gelooft niet dat Saul Canelo Alvarez kan uitgroeien tot één van de beste boksers uit Mexico. Dat zei de legendarische bokstrainer over zijn landgenoot tegen El Boxcast.

Alvarez (29) is op dit moment de grootste ster uit de bokswereld. De Mexicaan wist in zijn 15-jarige bokscarrière wereldtitels in vier gewichtsklassen te veroveren en heeft al 56 wedstrijden achter zijn naam staan. Floyd Mayweather Jr. is tot dusver de enige persoon die de bokser uit Guadalajara wist te kloppen.

Robert Garcia, een oud-bokser die actief is als trainer, gelooft dat Alvarez zich in het rijtje van beste Mexicaanse boksers aller tijden te scharen. Beristain deelt de mening van Garcia niet.

“Ik ben het niet met hem eens. Ik heb respect voor hem, maar ik deel zijn mening niet,” zei Beristain tegen El Boxcast. “Ik denk dat het nog knap lastig voor Alvarez wordt om één van de beste Mexicaanse boksers te worden. Hij bokst op een aantrekkelijke manier, maar hij hoort niet thuis in het rijtje van beste boksers.”

Beristain gelooft dat Alvarez door zijn team beschermt wordt tegen tegenstanders die een bedreiging vormen. “Ik geloof dat ze bepaalde middengewichten die hem kunnen verslaan uit te weg gaan omdat ze veel geld verdienen. Hij is goed, maar niet de beste.”