Alistair Overeem wil opnieuw de Octagon instappen met Jairzinho Rozenstruik. The Reem wil zich revancheren voor de ongelukkige nederlaag die hij eind vorig jaar tegen de Surinamer leed.

Overeem (40) leek op 7 december in Washington D.C. op een relatief eenvoudige overwinning op Rozenstruik (33) af te stevenen. Hij ging bijna vijf rondes lang aan de leiding totdat het noodlot toesloeg. Overeem werd tegen het canvas geslagen en liep daarbij een horrorblessure aan zijn lip op. Dan Miragliotta, de derde man in de Octagon, greep direct in en beëindigde het gevecht met nog 4 seconden te gaan.

“We stonden vijf rondes aan kop en hij raakte me slechts met één of twee stoten. In mijn ogen was het een onterechte beëindiging van de wedstrijd,” zei Overeem tegen Sirius XM’s Fight Nation.

“De scheidsrechter had nooit in moeten grijpen. De tijd zat er bijna op. Ik dacht in eerste instantie dat het gevecht afgelopen was omdat ik het klik-signaal hoorde en een korte tijd later neergeslagen werd. Ik stond direct op beide benen en toen was het afgelopen.”

“Ik ben van mening dat ik dat gevecht had moeten winnen. Later hoor je Rozenstruik zeggen hoe hij me knock-out geslagen heeft. Deze gast had gewoon geluk. Ik kom graag opnieuw tegen hem in actie en dan zal ik met hem afrekenen. 100 procent.”

Overeem beleefde zaterdag een succesvolle rentree nadat hij in Jacksonville Walt Harris op technisch knock-out wist te verslaan. De Nederlander staat momenteel op de achtste plek op de ranglijst, twee plekken lager van Rozenstruik.