Dana White ziet zijn goede vriend Mike Tyson liever niet terugkeren in de boksring. De president van de UFC zegt dat hij de bokslegende heeft gesmeekt om zijn besluit te heroverwegen.

Tyson kondigde eind april aan dat hij voor het goede doel een aantal demonstratiewedstrijden wil draaien. Hoewel de aankondiging van The Baddest Man on the Planet bij menigeen lyrisch ontvangen werd, ziet White er het nut niet van in dat Tyson op zijn 53ste weer de boksring instapt.

“Ik hou van Mike Tyson. Hij was één van die gasten waar ik vroeger tegenop keek,” zei White tegen Sportsnet. “Ik ben altijd een enorme fan van hem geweest en we zijn erg goede vrienden geworden.”

“Ik heb hem gesmeekt om niet te vechten. Ik heb hem gesmeekt. Ik zei: ‘Je verkeert in topvorm, bent nog steeds explosief en sterk. Je bent één van de beste aller tijden, maar Mike, je bent 53. Doe het niet.”

Het management van Tyson heeft onlangs om de tafel gezeten met het management van Evander Holyfield (57), die net als Tyson voor het goede doel zijn comeback maakt. Het is nog niet bekend of de partijen met elkaar tot overeenstemming gekomen zijn.