Manny Pacquiao heeft in de Manila Times gereageerd op de uitlatingen van Floyd Mayweather Jr. Die zei onlangs dat de jonge generatie bezig niet moet focussen op een ‘oude man’ als Pacquiao.

De 41-jarige Pacquiao doet ondanks zijn relatief hoge leeftijd nog altijd uitstekende zaken. Hij klopte vorig juli de toen nog ongeslagen Keith Thurman in de strijd om de wereldtitel in het weltergewicht.

Pacquiao, die in zijn loopbaan wereldtitels in 8 gewichtsklassen wist te veroveren, staat bij menig bokser bovenaan het verlanglijstje, maar Mayweather Jr. is van mening dat de nieuwe generatie Pacquiao beter links kan laten liggen.

“Het is triest om mensen te horen zeggen dat ze tegen Pacquiao in actie willen komen. Manny Pacquiao is 41. Ga niet achter hem aan,” zei Mayweather tegen Fight Hype. “Jullie jonge gasten moet tegen elkaar boksen. Ga niet achter deze oude man aan.”

Pacquiao gelooft dat zijn oude rivaal verbitterd is omdat hij zijn bokshandschoenen reeds aan de wilgen heeft gehangen. “Mayweather is gewoon jaloers omdat hij al met pensioen is,” aldus Pacquiao. “Wij zijn nog steeds actief en hebben een wereldtitel in ons bezit.”