In Las Vegas heeft Gilbert Burns in de nacht van zaterdag op zondag met groots machtvertoon oud-wereldkampioen Tyron Woodley verslagen.

De 33-jarige Braziliaan ging voortvarend van start aan de main event van UFC on ESPN 9. Hij sloeg Woodley al vroeg in de openingsronde met een uppercut tegen het canvas en bracht vanuit de mount-positie fikse schade toe met stoten en elleboogstoten.

Burns was ook de resterende vier rondes de betere en dicteerde het tempo. Hij werkte in de slotfase van de vierde ronde Woodley opnieuw tegen het canvas, maar een voortijdige overwinning bleef uit. Woodley, die constant loerde op die ene stoot, zag de overwinning uiteindelijk unaniem aan Burns toegekend worden.

Burns boekte zijn zesde overwinning op rij sinds hij twee jaar geleden verloor van Dan Hooker. El Durinho heeft zijn zinnen gezet op de weltergewichttitel, die op dit moment in handen is van zijn teamgenoot Kamaru Usman.

“Ik hou van de kampioen, mijn trainingpartner Kamaru Usman, maar geef me een kans,” zei Burns. “Dana White, Hunter, Sean Shelby en Kamaru, ik wil voor de titel vechten. Ik respecteer je, maar ik geloof dat ik de volgende ben. Ik ben er klaar voor om in juli te vechten.”

Woodley daarentegen leed zijn tweede opeenvolgende nederlaag sinds hij 15 maanden geleden de weltergewichttitel verloor aan Usman.