Tyson Fury heeft als doel gesteld om de beste betaalde bokser aller tijden te worden. De Brit wil de recordbedragen die boksers als Floyd Mayweather Jr., Mike Tyson en Canelo Alvarez ontvingen verbreken.

“Het einde van mijn contract bij Top Rank is in zicht,” zei Fury. “Er staan nog twee wedstrijden op mijn contract. Ik wil graag een nieuwe verbintenis aangaan. Ik ben nog niet bereid om na twee wedstrijden te stoppen. Ik ben tot slot pas 31 jaar. Zoals Billy Keane zei, de man die mij heeft geholpen om een deal te sluiten met ESPN en Top Rank, ‘je kunt beter een vrachtwagen met geld vullen en het op de bankrekening van Tyson Fury storen, want voor minder doet hij het niet’.”

Fury zegt dat hij alle records wil verbreken en ervan overtuigd is dat dit met de juiste mensen om zich heen mogelijk is. “Nadat ik Wilder en Joshua verslagen heb, licht de wereld aan mijn voeten. Ik wil dat ESPN of wie dan ook een lucratief contract aanbied. Ik wil dat ze vechten om de Gypsy King.”

De best betaalde bokser van dit moment is Canelo Alvarez. Hij sloot in 2018 een lucratieve overeenkomst af met streamingdienst DAZN dat hem 365 miljoen dollar verspreid over 11 wedstrijden oplevert.