Sergiy Derevyanchenko stapt op 14 september mogelijk de ring in met Canelo Alvarez. Dat meldt Mike Coppinger van The Athletic.

Coppinger schrijft op Twitter dat er naast Derevyanchenko nog een aantal andere kandidaten zijn om het tegen de Mexicaan op te nemen. Gennady Golovkin valt vooralsnog niet onder de lijst van potentiële tegenstanders. “Mogelijk zien we een derde gevecht tussen Canelo en GGG pas begin 2021,” aldus Coppinger.

Er was in 2019 al sprake van een gevecht tussen Derevyanchenko en Alvarez. Alvarez zou toendertijd zijn IBF-titel in het middengewicht op het spel zetten tegen de Oekraïner, maar nadat de onderhandelingen spaak liepen, nam de boksbond Alvarez zijn titel af. Derevyanchenko bokste in oktober tegen Gennady Golovkin om de vacante titel. Hij leed een discutabele nederlaag op punten tegen GGG.

Alvarez daarentegen maakte de overstap naar de licht zwaargewichten om de Rus Sergey Kovalev uit te dagen voor diens wereldtitel van de WBO. Alvarez sloeg The Krusher in de elfde ronde knock-out.