Kevin Johnson gelooft dat Andy Ruiz opnieuw wereldkampioen wordt. Ruiz mocht zich in 2019 een half jaar zwaargewichtkampioen bij de IBF, IBO, WBA en WBO noemen.

Ruiz zorgde vorig jaar juni voor een enorme stunt door Anthony Joshua op technisch knock-out te verslaan en daarmee een einde te maken aan de hegemonie van de Brit. Hij verloor de titels een half jaar later aan Joshua, die hem destijds in Saudi-Arabiƫ eenvoudig op punten klopte.

Ruiz zei na afloop van dat gevecht dat hij na zijn overwinning op Joshua twee maanden gefeest had waardoor hij niet een optimaal trainingskamp kon genieten. Ruiz besloot de samenwerking met zijn trainer Manny Robles te beƫindigen en de handen ineen te slaan met Eddy Reynoso.

Kevin Johnson, die in 2018 verloor van Ruiz, gelooft dat de 30-jarige Amerikaan opnieuw een wereldtitel zal veroveren. “Andy Ruiz zal weer heersen over de divisie. Je kunt hem nog niet afschrijven,” zei Johnson tegen Stats Perform News.

“Hij maakte dezelfde fout die ik na mijn gevecht tegen (Vitali) Klitschko maakte. Als je opeens zoveel geld verdiend moet je niet alles links laten liggen. Je moet gefocust blijven. Er stond een rematch op de planning. Hij verloor zijn focus, zo simpel is het.”