Conor McGregor heeft onthuld waarom hij met pensioen gaat. De Ier zegt dat hij niet langer de motivatie kan opbrengen en het lange wachten op wedstrijden beu is.

De 31-jarige McGregor maakte zaterdag op social media bekend dat hij met pensioen gaat.

“De sport motiveert me niet langer. Constant dat wachten, maar ondertussen gebeurt er niets,” zei McGregor tegen ESPN. “Wanneer ik het lijstje met potentiële tegenstanders doorneem zie ik er geen naam tussen staan die mij motiveert .”

“Het spelletje begint me ook te vervelen. Ik heb de laatste twee evenementen bekeken en ik voelde er niets bij. Ik weet niet of de afwezigheid van het publiek een factor speelt. Ik weet het gewoon niet.”

McGregor zei eveneens dat hij de UFC een aantal ideeën had voorgelegd, maar deze keer op keer werden afgeslagen. The Notorious had bijvoorbeeld graag tegen Justin Gaethje gevochten voor de interim-titel, maar de UFC zag daar niets in.

“Ik had alles tot in de puntjes gepland voor dit jaar,” zei McGregor. “Het is duidelijk dat de wereld aan het doordraaien is. Er gebeurt iedere minuut wel iets. Ze willen dat ik in verschillende gewichtsklassen vecht en bieden me idiote gevechten aan. Ze bekijken het maar.”

De voormalig wereldkampioen kondigde in 2016 en 2019 al eerder aan te stoppen, maar pakte vervolgens de draad weer op.