Tyson Fury heeft via Instagram aangekondigd dat hij in 2021 de boksring instapt met Anthony Joshua. De Britten hebben overeenstemming bereikt over een zogenoemde two fight deal.

“Daniel Kinahan (MTK Global, red.) heeft mij zojuist geïnformeerd dat het grootste gevecht uit de Britse boksgeschiedenis een feit is. Er is een deal van twee wedstrijden gesloten. Tyson Fury vs. Anthony Joshua staat gepland voor volgend jaar jaar,” laat een dolenthousiaste Fury weten.

“Er is alleen één probleem. Ik moet eerst het gezicht van Deontay Wilder in elkaar beuken in mijn volgende gevecht. Daarna kunnen we ons gereedmaken voor Joshua.”

Fury is wereldkampioen bij de WBC, de belangrijkste en meest prestigieuze boksbond ter wereld. Joshua daarentegen bezit de titels van de overige drie ‘grote’ bonden.

Er bestaat een kans dat wanneer Fury en Joshua tegen elkaar in actie komen, de titels niet langer in hun bezit zijn. Fury moet eerst zien af te rekenen met Deontay Wilder terwijl AJ zijn titels op het spel zet tegen de Bulgaar Kubrat Pulev.