UFC-kampioene Amanda Nunes heeft in een interview met Esporte Espetacular aangegeven dat ze overweegt om haar MMA-carrière te beëindigen.

De Braziliaanse gaf na haar zege op Felicia Spencer tijdens UFC 250 nog aan dat ze de rest van 2020 vrijaf neemt om zich volledig te richten op de geboorte van haar dochter. Echter lijkt de kans dat Nunes in 2021 daadwerkelijk terugkeert in de Octagon aanzienlijk kleiner geworden.

“Ik heb alles bereikt waar ik ooit van gedroomd heb,” zei Nunes. “Het gaat goed met me. Misschien is het tijd voor een volgende stap. Misschien richt ik me op het zoeken van nieuw talent en ga ik me bezighouden met coachen.”

“Ik verkeer in een positie waarin ik met pensioen kan gaan en door kan blijven vechten. Er zijn voor mij geen uitdagingen meer.”

Nunes (32) mag zich zowel bantam- als vedergewichtkampioene noemen. De UFC-vechtster is ongeslagen sinds september 2014 en versloeg in haar laatste zes wedstrijden maar liefst vier voormalig wereldkampioenes. Eerder deze maand wist ze in Las Vegas met succes haar vedergewichttitel te verdedigen tegen Felicia Spencer.