Hesdy Gerges laat geen steen onomgekeerd in zijn biografie Fighterheart. De vechtsporter vertelt open en eerlijk over zijn criminele verleden, de band met zijn familie en zijn carrière als vechtsporter.

In Fighterheart – een 256 bladzijden tellende biografie – neemt Frank van Gemert de lezer mee in het veelbewogen leven van Gerges. De mishandeling van zijn moeder door zijn biologische vader, de bijna-doodervaring van zijn zoon Ashraf, de langslepende rechtszaak wegens cocaïnesmokkel in België en de hoogte- en dieptepunten die bij een sportcarrière komen kijken worden uitvoerig behandeld.

Gerges (36), trotse vader van Ashraf en echtgenoot van mede-vechtsporter Denise Kielholtz, wil met de biografie een periode uit zijn leven afsluiten. “Ik wil benadrukken dat ik voor werkelijk alles dat ik heb meegemaakt zelf 100% verantwoordelijk ben. Van de verliespartijen en de schorsingen tot aan de veroordelingen, rechtszaken en detenties,” aldus Gerges.

De biografie is opgetekend door criminoloog Frank van Gemert, die in 2015 debuteerde als biograaf met Straat krediet, over het leven van Said Bensellam.