Thom Harinck heeft gereageerd op de biografie Fighterheart, over het veelbewogen leven van Hesdy Gerges. De legendarische trainer is ondanks de misstappen van zijn oud-pupil niet anders over hem gaan denken.

“Hesdy is een goede jongen. Tuurlijk, hij heeft misstappen gemaakt, foute dingen gedaan, maar ik zie hem nu niet ineens als een crimineel. Ik zie Hesdy als een topsporter in hart en nieren,” zei Harinck tegen R1N.

In zijn biografie Fighterheart laat Gerges geen steen onomgekeerd. Hij vertelt open en eerlijk over zijn criminele verleden, de band met zijn familie en zijn vechtsportcarrière. Het klapstuk in de biografie is de bekentenis voor betrokkenheid bij de invoer van 128 kilo cocaïne in België in 2010.

Hoewel de meningen uiteenlopen met betrekking tot de bekenning van Gerges, is Harinck van mening dat Gerges een dapper besluit heeft genomen.

“Hij wilde het boek schrijven om schoon schip te maken. Dat moet je respecteren. Hesdy wil zich nu alleen nog bezighouden met de belangrijke dingen in het leven. Hij wil een goede vader zijn voor zijn zoon en een goede man voor zijn vrouw Denise.”