Abner Mares is deze week officieel een Amerikaans staatsburger geworden, meldt de bokser op social media. De in Mexico geboren bokser is sinds 1992 woonachtig in de Verenigde Staten.

“Ik ben zo blij dat ik mezelf nu een Amerikaans staatsburger mag noemen. Het is een droom die uitkomt,” aldus Mares. “Ik kwam op mijn zevende naar de VS zonder papieren en heb mezelf altijd beschouwd als een inwoner van de Verenigde Staten en Mexico.”

“Nu ik hier ruim twintig jaar woon, vind ik het een eer om officieel een deel van dit land te zijn. Mijn hart zit vol trots en ik kijk ernaar uit om in november mijn stem uit te brengen tijdens de presidentsverkiezingen van 2020.”

De 34-jarige Mares werkt op dit moment hard aan zijn rentree in de boksring. De bokser liep vorig jaar januari een netvliesloslating op. Hij onderging diezelfde maand nog een succesvolle operatie. Hij heeft van de artsen het groene licht gekregen om weer volop te trainen en wedstrijden te draaien.

Het palmares van Mares telt 31 overwinningen uit 35 wedstrijden. Hij veroverde tot dusver wereldtitel(s) in drie gewichtsklassen.