Roberto Duran, die onlangs in het ziekenhuis is opgenomen nadat hij besmet raakte met het coronavirus, is aan de beterende hand. Dat meldt de familie van de legendarische bokser uit Panama aan de World Boxing Council.

“De familie Duran heeft aan de WBC gevraagd om de bokswereld te laten weten dat onze kampioen, Robertu Duran, aan de betere hand is,” aldus de WBC.

Vrijdag maakte de zoon van Duran bekend dat de 69-jarige oud-bokser, ook wel bekend als Hands of Stone, was opgenomen wegens een coronabesmetting. Duran is een risicopatiënt aangezien hij in 2001 een longoedeem opliep bij een verkeersongeluk in Buenos Aires.

Leonard

Duran is één van de meest succesvolle boksers van zijn generatie. Hij behaalde wereldtitels in vier gewichtsklassen en was gedurende vijf decennia actief.

Enkele van zijn meest memorabele wedstrijden vonden plaats tegen Sugar Ray Leonard. Het tweetal kwam uiteindelijk drie keer tegen elkaar in actie. De Panamees wist Leonard alleen in hun eerste ontmoeting te verslaan. Hij verloor het tweede en derde duel respectievelijk op technisch knock-out en punten.

Duran beëindigde in 2001 op 49-jarige leeftijd zijn bokscarrière.