Andy Ruiz zegt dat hij de de wereld opnieuw wil verrassen. De Amerikaan doelt daarmee op zijn verrassende zege op Anthony Joshua vorig jaar juni.

Ruiz stootte ruim een jaar geleden in New York de toen nog ongeslagen Joshua van zijn troon door hem in de zevende ronde op technisch knock-out te verslaan. Ruiz hield aan de overwinning de wereldtitels van de WBA, IBF, WBO en IBO over.

Ruiz en Joshua stonden zes maanden later opnieuw tegenover elkaar in de ring. Ruiz kwam echter in dramatische vorm opdagen en verloor de eenzijdige wedstrijd op punten. Hij gaf later toe dat hij weinig tijd in de sportschool had doorgebracht omdat hij te druk was met feesten.

“Ik heb het gevoel dat ik mijn fans enorm teleurgesteld heb en ik moet ze weer voor me zien te winnen,” zei Ruiz tegen ES News. “Ik zal opnieuw de wereld verrassen door fit voor de dag te komen en mijn hele arsenaal op te schroeven.”

Ruiz verbrak na zijn nederlaag tegen Joshua met zijn trainer Manny Robles en is de samenwerking aangegaan met Eddy Reynoso. Ruiz hoopt rond september weer in actie te kunnen komen.