Curtis Blaydes ligt niet wakker van de kritiek die UFC-president Dana White onlangs op hem leverde. White had harde woorden voor het optreden van Blaydes tegen Alexander Volkov.

Hoewel Blaydes zijn wedstrijd tegen Volkov in zijn voordeel wist te beƫindigen, had White geen goed woord over voor Blaydes. Hij had naar eigen zeggen een andere aanpak verwacht van iemand die de hele week commentaar leverde. White refereert daarmee naar de kritiek die Blaydes uitte over het onderbetalen van UFC-vechters.

Blaydes gelooft dat zijn relatie met White gespannen blijft zolang hij zich kritisch blijft uitlaten over zijn werkgever.

“Hij mag me om drie redenen niet,” zei Blaydes tegen Luke Thomas. “A: ik zeg wat ik denk en daar is hij niet van gediend. B: mijn stijl. Ik grapple veel. En C, omdat ik vind dat ik niet betaald krijg wat ik waard ben en daar mijn mening over uit.”

“Hij probeert me waarschijnlijk een slecht gevoel te geven zodat ik mijn mond houd, maar zo werkt het niet. Wat niet deugt, deugt niet. Ik heb een platform en zal deze blijven gebruiken om mijn mening te uiten. Hij weet dat we niet genoeg verdienen en dan ontneemt hij ons ook nog eens de mogelijkheid om zelf sponsoren te werven door een deal met Reebok te sluiten. Geef ons de mogelijkheid om sponsoren te werven. Geef ons tenminste dat. Dat is een begin.”

De 29-jarige Blaydes hield aan zijn overwinning op Volkov een bedrag van 180.000 dollar over.