Jorge Masvidal heeft zijn handtekening gezet onder een lucratieve overeenkomst. De BMF-kampioen zegt dat hij blij is dat de UFC hem vanaf nu naar waarde zal betalen.

Masvidal (35) komt aankomend weekend op Fight Island in actie tegen Kamaru Usman, die zijn oorspronkelijke opponent Gilbert Burns onlangs zag afhaken nadat bij hem het coronavirus werd geconstateerd.

Het is nog niet zo lang geleden dat Masvidal en een aantal andere grote namen uit de UFC onvrede uitte over het salaris dat de UFC aan haar vechters betaald. Masvidal weigerde in eerste instantie om tijdens UFC 251 in actie te komen tegen Usman omdat de UFC met een ‘shit deal’ op de proppen kwam.

Toen Usman zonder tegenstander kwam te zitten, is de UFC opnieuw in gesprek gegaan met Masvidal en boden ze hem een lucratief contract aan.

“Ik begrijp heel goed dat je niet altijd kan krijgen wat je wil, maar als we het over pay-per-view cijfers hebben, de aantallen die ik binnen breng, dan wil ik daar iets van terug zien,” zei Masvidal tegen ESPN.

“Ze gaven in eerste instantie geen krimp. Er moest eerst van alles gebeuren voordat ze bij zinnen kwamen. Na dit gevecht zullen ze mij wel netjes behandelen. “