Jorge Capetillo zegt dat regerend zwaargewichtkampioen Tyson Fury hem op de been heeft gehouden tijdens de coronacrisis.

De cutman verrichte in september wonderbaarlijk werk toen Tyson het opnam tegen Otto Wallin in Las Vegas. Fury liep in dat gevecht twee fikse sneeën op, maar dankzij Capetillo wist Fury het eindsignaal te halen en de wedstrijd uiteindelijk op zijn naam te schrijven.

Capetillo liet door Sky Sports optekenen dat Fury contact met hem opnam toen de coronacrisis begon en hem sindsdien financieel ondersteunt. “Hij is me nog steeds zeer dankbaar. Nadat hij had vernomen dat wij in lockdown zaten vanwege COVID-19 en mijn sportschool op slot moest, ontving ik van hem een berichtje waarin hij vroeg of hij iets voor me kon betekenen.”

“Sindsdien zorgt hij nog steeds voor me. Hij stuurt me geld op. Ik zou eigenlijk op 14 maart Jessie Vargas in New York bijstaan, maar dat ging niet door en daardoor liep ik inkomsten mis. Ik was bang en wist niet wat ik moest doen. Hij had gehoord dat het gevecht van Jessie niet geannuleerd was. Hij vroeg naar mijn familie en wat hij voor me kon betekenen. Hij zei: ‘ik stuur je wat geld op zodat jullie niets te kort komen’. Hij is een geweldige man, zo nederig.”