Delfine Persoon krijgt op 22 augustus de kans om haar controversiële nederlaag tegen Katie Taylor recht te zetten. In het Engelse Brentwood knokt de Belgische om de wereldtitel van de WBC.

Taylor onttroonde Persoon ruim een jaar geleden als wereldkampioene. In New York werd de bokster uit Roeselare op punten verslagen. De uitslag van het duel tussen de dames zorgde destijds voor veel ophef. Persoon zei dat ze bestolen was en diende zelfs een officiële klacht in.

“Ik ben klaar om te winnen na de onterechte beslissing vorig jaar juni in New York,” aldus Persoon. “Geen woorden maar daden. Ik ben er klaar voor!”

Taylor, die in 2012 olympisch goud won en als profbokster een ongeslagen status geniet, kijkt uit naar de rematch. “Ik kijk al uit naar een rematch sinds ons eerste gevecht en ik ben blij dat alles rond is,” aldus de 34-jarige Britse. “De eerste keer scheelde het weinig. Desondanks ben ik van mening dat ik terecht gewonnen heb. In de rematch zal ik alle twijfels uit de wereld helpen.”