Joe Rogan is van mening dat de UFC de zogenoemde winbonus in de ban moet doen.

De commentator zei tijdens een recente aflevering van de Joe Rogan Experience dat het gebruik van een winbonus oneerlijk is en zorgt voor onzekerheid onder de UFC-vechters.

“Ik ben tegen het gebruik van een winbonus. Ik heb dit al vanaf het begin gezegd. Het is oneerlijk,” aldus Rogan.

“Als je met winbonussen werkt dan moet je eerst iets doen aan het jureren. Je hebt een beter systeem nodig en moet zorgen dat er geen ruimte is voor onbekwame juryleden. Dit moet dan wel in alle staten gebeuren. In veel andere staten is het systeem verschrikkelijk. Ik wil geen staten noemen, maar er zijn staten waar ik evenementen heb bijgewoond en bij bepaalde uitslagen bij mezelf dacht: ‘naar welk gevecht hebben jullie gekeken. Hoe is dit mogelijk?’ Er worden mensen bestolen.”

Rogan gelooft in tegenstelling tot de UFC dat een winbonus er juist voor zorgt dat vechters voorzichtiger te werk gaan en dit ten koste gaat van het gevecht.

“Een bonus wanneer je voortijdig wint klinkt goed. Daardoor wordt er juist harder gevochten. Maar ik wil dat een vechter weet waar hij aan toe is en niet de helft misloopt door een paar idiote juryleden.”