Max Holloway is er niet in geslaagd de vedergewichttitel te veroveren. De Hawaiiaan deed in de ogen van jury te weinig om Alexander Volkanovski te onttronen als wereldkampioen.

2 juryleden kenden Volkanovski na 25 minuten de overwinning toe. Het andere jurylid vond dat Holloway de winst toegekend had moeten krijgen.

“Het was een zwaar gevecht,” zei Volkanovski. “Max heeft alles gegeven. Hij heeft het me in de eerste rondes knap lastig gemaakt. Ik heb de klus geklaard en dat is het belangrijkste. Ik moest de laatste ronde winnen.”

Holloway (28) ging zeer sterk van start aan het titelgevecht op Fight Island. Hij maakte in de eerste en tweede ronde indruk door Volkanovski (32) tegen het canvas te werken met respectievelijk een hoge trap en een opstoot.

Volkanovski begon vanaf de derde ronde meer druk te zetten en kwam alsmaar beter in zijn spel. Hij scoorde in de laatste twee rondes een aantal takedowns, maar Holloway stond telkens weer snel op beide benen.

Volkanovski kroonde zich in december tot vedergewichtkampioen. De Australiƫr hoopt later dit jaar voor de tweede keer zijn wereldtitel te verdedigen.