Het is Jorge Masvidal niet gelukt om Kamaru Usman te onttronen als weltergewichtkampioen. De Amerikaan verloor in Abu Dhabi met ruime cijfers (50-45, 50-45 en 49-46) van The Nigerian Nightmare.

Usman boekte op Fight Island zijn twaalfde opeenvolgende overwinning in de UFC, daarmee komt hij op gelijke op hoogte met UFC-legende Georges St-Pierre. Usman mag zich sinds vorig jaar maart wereldkampioen in het weltergewicht noemen.

Masvidal, die zes dagen geleden de plek van de met het coronavirus besmette Gilbert Burns innam, kwam er op de openingsronde na vrijwel niet aan te pas tegen Usman.

Het wedstrijdbeeld was vanaf de tweede ronde tot de laatste ronde enigszins eenzijdig. Usman zette Masvidal vrijwel constant vast tegen de kooi en bracht vanuit de clinch schade toe met elleboog- en schouderstoten. Masvidal deed een paar keer iets terug, maar Usman kwam geen enkel moment in de problemen.

De overwinning werd na vijf rondes unaniem aan Usman toegekend, die nog altijd een ongeslagen status in dienst van de UFC geniet.