UFC 251, het eerste UFC-evenement op Fight Island (Yas Island) in Abu Dhabi, is door ongeveer 1.3 miljoen mensen bekeken via pay-per-view. Dat meldt The Athletic.

UFC 251 stond mede onder grote belangstelling dankzij het titelgevecht tussen Kamaru Usman en Jorge Masvidal. Masvidal stemde zes dagen voorafgaand aan gevecht ermee in om de plaats in te nemen van Gilbert Burns, die besmet was geraakt met het coronavirus.

Hoewel Masvidal er niet slaagde de weltergewichttitel aan zijn palmares toe te voegen, hij verloor op punten, kan de BMF-kampioen terugkijken op een geslaagde avond. De Amerikaan sloot namelijk onlangs een nieuwe overeenkomst af met de UFC waarin staat dat hij meedeelt in de pay-per-view-opbrengsten.

Op Twitter bracht Masvidal zondag een dankwoord aan zijn fans. “De enorme steun die ik voorafgaand, tijdens en na afloop van deze reis heb mogen ontvangen is hartverwarmend,” aldus Masvidal.

“Er liggen nog genoeg uitdagingen in het verschiet. Iedereen die heeft gekeken om mij te zien winnen wil ik bedanken. Iedereen die heeft gekeken om mij te zien verliezen wil ik eveneens bedanken.”