Mike Tyson stapt op 12 september de boksring in voor een demonstratiewedstrijd. De Amerikaan komt voor het eerst in actie sinds hij in 2005 zijn bokshandschoenen aan de wilgen hing.

Tyson (54) kondigde donderdag aan dat hij het zal opnemen tegen Roy Jones Jr. (51). De demonstratiewedstrijd zal worden afgewerkt in het Dignity Health Sports Park in Carson en is niet toegankelijk voor publiek.

Fans hoeven volgens Andy Foster van de California State Athletic Commission niet te rekenen op een ‘matpartij’. “Zij zullen echt niet proberen om elkaars hoofd eraf te slaan,” zei Foster tegen Yahoo Sports. “Het zal meer iets weg hebben van een sparringsessie.”

Kampioenen

Het is reeds 15 jaar geleden sinds Tyson, alias The Baddest Man on the Planet, een punt achter zijn imposante carrière zette. Hij mag zich tot op de dag van vandaag nog altijd de jongste zwaargewichtkampioen aller tijden noemen. In 1986 versloeg hij op 20-jarige leeftijd WBC-kampioen Trevor Berbick op knock-out. Tyson veroverde later ook de wereldtitels van de WBA, IBF en The Ring.

In tegenstelling tot Tyson kwam Jones Jr. in zijn carrière in niet één maar in vijf gewichtsklassen uit. Jones Jr. veroverde wereldtitels in vier gewichtsklassen. Hij schreef in 2003 geschiedenis door als voormalig middengewichtkampioen een wereldtitel in het zwaargewicht te veroveren, iets wat in 1897 voor het laatst gebeurde.

Jones Jr. werd door de Boxing Writers Association of America uitgeroepen tot beste bokser van de jaren 90. Hij mocht daarnaast drie ESPY Awards in ontvangst nemen en behoort volgens menigeen tot de beste boksers aller tijden.