Anthony Joshua zegt dat de prestaties van Tyson Fury allesbehalve indruk op hem maken. Hij zegt werkelijk geen idee te hebben waarom The Gypsy King als de beste zwaargewicht van dit moment wordt beschouwd.

“Wat heeft Fury nu werkelijk laten zien? Een paar schijnbewegingen? Beweeglijkheid? Wat heb je gezien dat er zo intimiderend aan hem is,” aldus Joshua tegenover Sky Sports. “Het ontbreekt op dit moment aan talent in onze sport en als je alleen met wat schijnbewegingen en beweeglijkheid wordt gezien als de beste van je generatie‚Ķ Wat zien de mensen nu werkelijk in Fury dat hij zo gevaarlijk, intimiderend en onaantastbaar is?”

Fury en Joshua stemden onlangs met elkaar in om in 2021 tegen elkaar in actie te komen. De Britten hebben hun handtekening gezet onder een overeenkomst voor twee wedstrijden. AJ, die 3 van de 4 belangrijkste titels in zijn bezit heeft, is dan wel niet onder de indruk van Fury, echter ziet hij dat niet als een reden om zijn landgenoot te onderschatten.

“Ik neem het natuurlijk wel serieus. Echter zijn erelijst? Het heeft erg lang geduurd voordat er bij hem groei zichtbaar was. Zijn wedstrijd tegen Wladimir Klitschko was zijn eerste echte uitdaging, maar het kostte hem wel acht jaar voordat hij de ervaring en het vertrouwen had om die uitdaging aan te gaan. Vervolgens nam hij twee jaar vrijaf voordat hij het opnam tegen Deontay Wilder.”

“In mijn ogen moet je jezelf constant bewijzen dat je op de juiste plek zit. Dat bereikt je niet met een of twee wedstrijden. Pas dan verdien je als vechter mijn respect.”