Robert Whittaker heeft het voorlopige laatste gevecht op Fight Island in Abu Dhabi ten koste van Darren Till op zijn naam weten te schrijven. Hij klopte de Brit op punten.

“Er gaat nu veel door mijn hoofd,” zei Whittaker. “Dit gevecht was zo stressvol. Ik hoop dat de fans het hebben kunnen waarderen. Dit was namelijk voor mij een van de meest technische gevechten ooit.”

Till (27) begon zeer sterk aan de main event van UFC on ESPN 14. Hij werkte de Australiƫr al vroeg in de partij met een elleboogstoot tegen het canvas en domineerde de rest van de openingsronde.

In de tweede ronde waren de rollen omgedraaid en was het Till die tegen het canvas werd geslagen. Whittaker volgde Till naar het canvas en bracht schade toe met elleboogstoten op het hoofd en korte stoten op het lichaam.

Er volgden nog drie rondes waarin beide heren succesvolle momenten kenden, maar het was Whittaker die in de ogen van de jury net genoeg had gedaan om de overwinning naar zich toe te trekken. De voormalig wereldkampioen kreeg de overwinning unaniem (48-47, 48-47 en 48-47) toegekend.